HDZ-ov ODGOVOR NA MILANOVIĆEVU IZJAVU: ‘Ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO-a, a sada dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju’

Foto HINA/ Milan ŠABIĆ/ ua

Nakon govora hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nije trebalo dugo da se oglasi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

Ta je stranka u petak prozvala Milanovića da ustrajno nanosi štetu Hrvatskoj opravdavajući rusku agresiju na Ukrajinu.

“Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO-a i prije agresije na Ukrajinu. A sada je otišao i korak dalje – dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopće pruža otpor ruskom agresoru”, dodaje vladajuća stranka u objavi na Facebooku.

Pitaju se “za čije interese Milanović radi kad Ukrajince poziva na predaju”.

HDZ se pita kako bi se Hrvati osjećali da im je 90-ih netko poručivao da se nema smisla nastaviti boriti za slobodu jer je Miloševićev velikosrpski režim brojniji i jači i jer je Srbija ‘neuništiva’, kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji.



Iz HDZ-a dodaju da Milanović svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav nimalo ne pomaže Hrvatskoj, a kamoli Hrvatima u BiH, već ih sramoti i izolira na europskoj razini.

Podsjetimo, Milanović je u petak u izjavi novinarima u Svetoj Nedelji sugerirao da se ukrajinska kriza trebala rješavati drugačije.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI