HDZ-ov VETERAN OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU I ŠEKSU: Znam što se događa na terenu, Šeks je jegulja

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ-ov veteran Đuro Perica, koji je ujedno i počasni predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, smatra da je trentno stranačko rukovodstvo previše liberalno.
–  HDZ je sada previše otišao u liberalne vode, previše je komunističkih unuka u vodstvu stranke. HDZ ne smije biti socijalno-liberalna stranka, neki će morati suspregnuti svoje komunističke korijene. A na izborima u HDZ-u pobijedit će onaj koji dobije najviše glasova. Često sam na terenu i vidim da ima puno nezadovoljnog članstva. Nezadovoljni su liberalizacijom HDZ-a i pomicanjem HDZ-a prema lijevom centru – tvrdi Perica te dodaje da usprkos tome što se mnogi u stranci pozivaju na pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, današnji HDZ ne počiva na njegovim temeljima.

– Pozivaju se na Tuđmana, a on se okreće u grobu, kad tako moram reći. I to što Plenković tvrdi da je Tuđman odredio 22. lipnja kao Dan antifašističke borbe, to je netočno, taj je datum bio prijedlog Vlade Franje Gregurića – rekao je Perica, premda rijetko tko taj datum spori kao Tuđmanovu ideju. Franjo Tuđman je, dodao je, veličina koja je nedostižna za sve “trabante” koji se na njega pozivaju – poručio je Perica za Večernji, dodajući da u demokraciji nema prijetnji izbacivanjem iz članstva.

– Pa ne možeš u demokraciji kritiku dočekivati na nož. Nema grijeha struktura u razmišljanju i zauzimanju stava. Ako iznosim drukčije mišljenje, time vas nisam povrijedio, nego sam vam ukazao na to da se s nečim ne slažem – poručio je Perica koji je s osobitom dozom kritike komentirao Vladimira Šeksa, koji je na Predsjednštvu otvorio raspravu o kritikama na društvenim mrežama tražeći rezanje glava.

– To kod Franje Tuđmana ne bi prošlo! Što znači “rezati glave”? Ljudi poput Šeksa smatraju da su za sva vremena, on je jegulja koja pliva i u slatkim i u slanim vodama. Ako za njega nema funkcije, on će se izgurati i izmisliti poziciju za sebe. Ne znam zašto se uopće potenciraju gluposti i budalaštine koje se pišu po tim grupama. Pridaje im se značaj, a komunikacija u tim društvenim grupama nema veze s ozbiljnom politikom i strategijom. Pa i takav je način razmišljanja dobrodošao, u demokraciji nema da svi moramo voljeti istu osobu, istog vođu – zaključio je Perica.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI