HDZ-ovac JURIO KAO MANIJAK U SLUŽBENOM AUTU: No sudac mu se na kraju smilovao! Dobio kaznu ispod minimalno propisane zakonom

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

Bivši predsjednik osječkog HSS-a koji je u veljači 2017. prešao u HDZ, te nekadašnji zamjenik ministra poduzetništva, Mario Turalija (44), ulovljen je prošle godine u studenom, kao zamjenik predsjednika uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i inovacije, Hamag bicro, kako divlja autocestom u službenom vozilu državne agencije.

HDZ-ov dužnosnik jurio je tad brzinom od 176 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo na 100 kilometara na sat. Proglašen je krivim i dobio je kaznu u iznosu od 2500 kuna, iako je predviđena kazna za takav prekršaj najmanje 5000 pa sve do 15.000 kuna. Kao olakotna okolnost uzeto mu je priznanje prekršaja i dosadašnja neosuđivanost.

Turalija je na sudu tvrdio kako s  plaćom od gotovo 13. 600 kuna i dalje predviđenu novčanu kaznu za njegovo nedjelo smatra drži previsokom, s obzirom na velike mjesečne izdatke.

Na ročištu je priznao prekršaj i iskreno se pokajao, te zamolio suca da uzme u obzir da dosad nije kažnjavan. Molio je sud i da uzme u obzir da mu je zbog funkcije koju obavlja u Hamag Bicrou nužno upravljanje vozilom i to svakodnevno, često na relaciji Osijek – Zagreb, jer mu je u Osijeku prebivalište, dok u Zagrebu često boravi. Dodao je i kako iz Zagreba u Osijek često putuje zbog bolesnih roditelja.

Turalije je ove godine u srpnju imenovan predsjednikom uprave osječke komunalne tvrtke Unikom.



Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI