HDZ-ovac RASPISAO NATJEČAJ ZA PRIPRAVNIKE MJESEC DANA PRIJE IZBORA: Novi gradonačelnik koji je izašao iz HDZ-a ga odmah stopirao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novi gradonačelnik Županje Damir Juzbašić je nakon dolaska na vlast odmah stopirao natječaj koji je njegov prethodnih Davor Miličević raspisao svega mjesec dana prije lokalnih izbora.

Naime, Miličević je sredinom travnja raspisao tri natječaja na kojima je tražio pripravnike.

Gradska služba, Upravni odjel za financije te Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove trebali su na 12 mjeseci primiti pet vježbenika, ali su sada odlukom novog gradonačelnika svi ovi natječaji poništeni.

Iako je natječaj raspisan još u travnju, potencijalni kandidati poslali su svoje životopise, ali se dalje od toga nije išlo. Pošto su ubrzo održani lokalni izbori, njihovom testiranju se nije pristupilo.

Juzbašić je kazao kako je službeni razlog za prekid natječaja nedostatak sredstava. Opisao je kako grad uopće nije osigurao sredstva za njihove plaće.



Inače, Juzbašić i Miličević imali su žestoku kampanju. Prvo su se “obračunali” na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, gdje je Juzbašić slavio. No, stranka je unatoč volji županjskih HDZ-ovaca imenovala Miličevića za kandidata za gradonačelnika.

Juzbašić je potom izašao iz stranke i kandidirao se kao neovisni kandidat uz dobio je podršku DP-a te je na lokalnim izborima pobijedio u drugom krugu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI