HDZ-ovci U ŠOKU ZBOG TOMAŠEVIĆA! Plenković na udaru kritika: Vrijeme je za promjene, neće mu dati mira

Tomislav Tomašević novi je zagrebački gradonačelnik, ako je vjerovati izlaznim anketama.

Vijest je to koja se poput bombe proširila domaćom političkom scenom pa i HDZ-om u kojem na ove rezultate gledaju iz različitih kuteva gledišta. Naime, dio naših sugovornika tvrdi kako je dobro što je Tomašević osvojio vlast u Zagrebu budući da ih samo to može zaustaviti u pohodu na nacionalnu političku scenu. ”Zagreb od Tomaševića ima velika očekivanja, a on će ta očekivanja teško moći ispuniti, pred njim su veliki, ozbiljni problemi i pitanje je kako će se on s tim timom ljudi kojega ima sa svime time znati i moći nositi”, komentira naš sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a koji vjeruje da bi se u narednih pola godina stanovnici metropole mogli razočarati u svojeg novog gradonačelnika te da bi slijedom toga HDZ ipak to mogao okrenuti u svoju korist na nacionalnoj razini.

S druge pak strane u konzervativnom dijelu HDZ-a na ovu priču gledaju nešto šire pa napominju kako je rezultat u Zagrebu velika lekcija vladajućoj stranci i premijeru Plenkoviću, jer HDZ nije ni uspio doći do drugog kruga u Zagrebu.


Istovremeno je ljevica u glavnom gradu ojačala kao nikada do sada, a nove mlade snage najavljuju i nove političke trendove pa će HDZ na duge staze ipak morati promisliti svoje daljnje političke korake, i strategiju. Jasno je iz rezultata drugog kruga izbora ne samo u Zagrebu već i u ostalim dijelovima zemlje da će HDZ bez Domovinskog pokreta teško moći opstati na vlasti, i to je lekcija koju Plenković mora izvući. ”Možemo! tek sad kreće u akciju, Plenkoviću neće dati mira. Izluditi će ga, on toga mora biti svjestan, mora imati na umu naš slab koalicijski potencijal i mora se okrenuti Škori bez obzira na njegov rezultat u Zagrebu”, zaključuju u HDZ-u.

  

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI