HDZ-ovci žele totalno ‘zaplaviti’ Hrvatsku: ‘Ovo je povijesna šansa’. Politički analitičar: ‘Njihovi birači su imuni na korupciju’

Novi CRO DEMOSKOP donosi radosne vijesti za HDZ-ovce. Prema najnovijim istraživanjima javnog mnijenja, HDZ i dalje suvereno drži titulu najjače političke stranke s preko 32% podrške birača.

SDP bez predsjednika je daleko iza na mršavih 18% podrške, dok njih pak lovi radikalna ljevica predvođena platformom Možemo s preko 8% podrške.

Osim što je pred nama nikad neizvjesnija ekonomska, ali i društvena i zdravstvena jesen, perjanice domaće politikčke scene noćima ne spavaju ni zbog skorih lokalnih izbora sljedeće godine.

Iako im ankete zasad daju ogromnu prednost nad konkurentima, naš izvor iz HDZ-a tvrdi da će relevantne ankete biti one kad stigne ta “kobna jesen” i udari nas kriza.

“Ne zanosimo se rezultatom istraživanja. HDZ dobro stoji jer se još osjeća pozitivan učinak parlamentarnih izbora, ali početak škole i rezultati ekonomije do konca godine će odrediti s kakvom podrškom ulazimo u predvorje lokalnih izbora”, rekao nam je naš izvor jako dobro upoznat s unutarstranačkim anketama i raspoloženjem među biračima.



Ipak, naš izvor smatra da je ovo povijesna šansa za potpuno “zaplaviti Hrvatsku” i ostvariti sjajan rezultat na lokalnim izborima 2021. godine.

IZBORI JEDINA ANKETA

“Ankete su uvijek prikazivale HDZ slabijim, a ljevicu jačom. Kao što smo vidjeli na parlamentarnim izborima, jedina prava anketa je na dan izbora i tu je HDZ najjači. Mislim da je ovo povijesna šansa za HDZ i osvajanje velikih gradova, ali i malih lokalnih sredina koje nikada nismo imali”, rekao nam je naš izvor.

S druge pak strane, politički analitičari ankete vide svojim očima pa tako politički analitičar i komentator Tomislav Stipić na svojem Facebook profilu piše da je ovakav rezultat HDZ-a nevjerojatan.

“Teško je razumjeti rejting HDZ-a, pogotovo u vrijeme kada su imali neke od najtežih afera (Rimac, Beroš), ali očito korupcija ne zabrinjava elektorat, valjda jer i sami očekuju neki benefit od toga. To je novovjeki hrvatski sindrom i trebat će se pokrasti još puno javnog novca da ekipi postane jasno zbog čega im djeca napuštaju Hrvatsku. Bojim se da će biti kasno kada shvate”, zabrinut je Stipić.

U svakom slučaju, uskoro kreće nova politička bitka u Hrvatskoj, ona na lokalnim razinama…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI