HDZ-ovke SU OBOŽAVALE ZDRAVKA MAMIĆA! Dinamov šarmer godinama ih je komplimentirao i darivao

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kontroverzni ali i osebujni lik hrvatske društveno-političke scene Zdravko Mamić danas je još jednom u nizu svojih legendarnih pressica dignuo Hrvatsku na noge. Nakon jučerašnje odluke Vrhovnog suda i pravomoćnosti presude po kojoj mora u zatvor na šest i pol godina pokušao je svojim govorim i porukama iz Mostara se braniti od suda i same odluke koja je donesena.

Ako pogledamo kojim se načinom poslužio( a nije mu to prvi put) možemo se prisjetiti nekih sličnih koju su po istom uzusu posezali za time.

Bitku za pravdu Mamić gradi i vodi po gotovo istom obrascu kakvim su se svojedobno služili Todorić, Sanader i drugi politički kapitalci, govoreći o podmetanjima, i političkom progonu.

Institucije moraju raditi svoj posao, tvrdio je danas pokojni Milan Bandić, a kada je o Mamiću i neobičnim poslovima riječ u njegovoj riznici potrošili bi dosta vremena kad bi ih krenuli nabrajaati i pisati o njima. No jednako toliko koliko je on imao mutnih i neobičnih poslova toliko se oko  njegova imena vrzmao čitav niz uglednika s vrha hrvatske političke piramide.

“Srbin koji nije radio u školstvu i sportu ne može voditi važan resor”, riječi su Zdravka Mamića upućene na račun bivšeg ministra Željka Jovanovića koje je dodatno nadogradio tvrdeći kako je Jovanović Srbin koji mrzi sve hrvatsko, ali i riječi koje je izgovarao gotovo paralelno s pjesmom iz prvih redova s HDZ-ovih skupova na kojima su ‘Maminja’ dočekivali s oduševljenjem.



S dolaskom Andreja Plenkovića mijenja se odnos HDZ-ovaca prema raspjevanom velikom šefu hrvatskog nogometa i Dinama, budući da je predsjednik Vlade vjerovao kako stranci nisu potrebne njegove pjesme, njegove financije pa time ni njegov utjecaj. Načelo, prema tvrdnjama HDZ-ovaca premijer vjeruje kako sportu u politici nije mjesto, no s tom se tematikom još nije ozbiljnije i zakonodavno uhvatio u koštac. Bez obzira na to, Mamića danas ispod glasa u vladajućoj stranci rijetki spominju, premda je svoj utjecaj godinama bazirao baš na odnosu s vodećim HDZ-ovcima od Sanadera pa sve do bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ali i Tomislava Karamarka s kojim je bio u vrlo korektnim odnosima.

Da se HDZ distancirao od Mamića bilo je vidljivo nakon prve Plenkovićeve pobjede na parlamentarnim izborima, jer u noći kada je aktualni premijer slavio svoju pobjedu, nije viđen u VIP dijelu te stranke. Plenković, pričaju upućeni, vjeruje kako im je njegovo pojavljivanje u stranačkim odajama i na stranačkim skupovima nanijelo štetu te ga ne doživljava kao nekoga značajnoga i bitnog prema kome bi trebao imati uvažavanja.

Mamić je bez obzira na sve očiti primjer hrvatske surove stvarnosti u kojoj te politika može i podići i baciti na koljena onda kada ona to hoće. On koji je bio veliki donator Karamarkove stranke sada je deplasiran, a po svemu sudeći ne računa više niti na bivšu predsjednicu Grabar Kitarović čiji je deklarirani obožavatelj koji joj je pri ruci bio tijekom cijele prve predsjedničke kampanje, ali i kasnije kada joj je organizirao rođendansku proslavu.

Nakon predsjednice prisan je Mamić bio i s Josipom Rimac, kninskom gradonačelnicom koja je i sama posrnula i nalazi se pod istragom za aferu Vjetroelektrane , a puno prije svih njih komplimentirao je i bivšu premijeru i nasljednicu Ive Sanadera Jadranku Kosor. Sve to sada mu nije od pretjerane koristi, no sasvim sigurno mnogi na društvenoj sceni strahuju od onoga što Mamić zna o njima i što sve još može otkriti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI