HDZ SE OČITOVAO O KAMPANJI GRABAR- KITAROVIĆ: Evo što su poručili na današnje prozivke i kakva je uloga Mamića!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Tjednik Nacional danas je objavio kako je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pristala na kandidaturu na predsjedničkim izborima tek kad je Zdravko Mamić kompenzirao njezinu plaću u NATO-u.

Nacional dalje tvrdi da ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, a isplate novca išle su preko Mađarske, te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži

Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Molim da se za sve informacije o financijskim troškovima predsjedničke kampanje obratite Hrvatskoj demokratskoj zajednici.



Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist? napisala je Grabar-Kitarović na svom Facebooku nakon što je Nacional objavio vijest.

HDZ SE TAKOĐER OGLASIO O SPOMENUTOM ČLANKU

Oglasili su se i iz HDZ-a po pitanju navedenog te su u priopćenju objasnili svoje viđenje cijele situacije.

HDZ je priopćio da je predsjednička kampanja njegove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović 2014. godine financirana vlastitim sredstvima kandidatkinje, prikupljenim donacijama i sredstvima stranke, koja se za te potrebe zadužila kreditom kod poslovne banke.

“Za tu prigodu otvoren je poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe, a cjelovito financijsko izvješće kandidatkinja je u zakonskom roku predala Državnom izbornom povjerenstvu, koje na njega nakon nadzora nije imalo primjedbi”, navodi se u priopćenju.

HDZ napominje da je popis svih donatora sadržan u cjelovitom izvješću o donacijama za predsjedničku kampanju i može se provjeriti u Državnom izbornom povjerenstvu.

Mamić donirao 20.000 kuna

Prema evidenciji, među donatorima bio je i Zdravko Mamić, koji je 18. prosinca 2014. uplatio 10.000 kuna, te isti iznos 7. siječnja 2015., o čemu su mediji već izvješćivali, kaže HDZ.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI