HDZ ŽELI MIJENJATI USTAV! Branko Bačić objasni o čemu se radi i kada bi moglo doći do izmjena

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić iz Požege je poručio kako će HDZ kroz desetak dana pokrenuti inicijativu za promjenu Ustava.

“Naš je stav da se referendum u Hrvatskoj učini transparentnijim, demokratskijim i da bude lakše dostupan svim potencijalnim građanskim inicijativama i organizacijskim odborima”, kazao je Bačić u ponedjeljak.

“Cilj HDZ-a da već do ljetne stanke 15. srpnja, pokrene  inicijativu o promjeni Ustava, koju će voditi nadležni saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav”, dodao je.

Prva odluka o inicijativi za promjenu Ustava trebala biti donijeta u Saboru natpolovičnom većinom svih zastupnika, odgovorio je Bačić na upit novinara.

Odluka bi trebala biti usvojena do 15. srpnja, a na prvoj sjednici Sabora u rujnu krenulo bi se s izradom nacrta promjena Ustava.“Ako sve bude kako smo planirali, u jesenjem dijelu saborskog zasjedanja trebali bi usuglasiti i usvojiti promjene Ustava, za što je potrebna dvotrećinska podrška zastupnika u Hrvatskom saboru”, objasnio je Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI