HELIKOPTERI BLACK HAWK STIGLI U HRVATSKU: Milanović: ‘S Banožićem se nisam ni rukovao, on je potrošio sve kredite, želim mu ‘siguran let”

Screenshot/N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović, sudjeluje na preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije SAD-a Republici Hrvatskoj.

Na istom događaju je i ministar obrane Mario Banožić.

To je prvi put da su obojica zajedno na jednom takvom događaju nakon salvi Milanovićevih uvreda upućenih premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Banožiću i Vladi.

Nakon svečanosti preuzimanja helikoptera u vojarni “Pukovnik Marko Živković”, predsjednik je razgledao helikoptere UH-60M Black Hawk.

“Mislim da nam Amerikanci nisu ništa zamjerili, ta dva helikoptera su njihov poklon i to je partnerstvo. Mi znamo s kim imamo posla. Politika je nešto drugo”, rekao je Milanović.



Dodao je da se s Banožićem nije ni rukovao jer je on “potrošio sve kredite”.

“Možda je i najveći problem to što je trebao biti predmet istrage. Nisam nikad ni za koga na ovakav način govorio. Ovdje nemam kome vjerovati. U slučaju Horvata nisam znao o čemu je riječ nego sam vjerovao DORH-u. Ministru Banožiću želim ‘siguran let'”, istaknuo je.

Predsjednik je komentirao i hangare koji za helikoptere još nisu izgrađeni.

Ponovio je da je za to odgovoran Banožić.

“To je zaista nemar. Da ne kažem kriminalno ponašanje. Kriminalno je bilo kad je bio u Ministarstvu državne imovine. Ovo je nemarno. To se nije smjelo dogoditi. Nešto drugo će trunuti na kiši”, naglasio je Milanović.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI