HERMAN SE POKUŠAVA OPRAVDATI: Prije nismo upozoravali na dugove jer se tada nitko nije žalio

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Čelnik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Zagrebačke skupštine Mislav Herman komentirao je gradski dug prema školama i vrtićima.

Tvrdi kako HDZ tada nije upozoravao na probleme jer se na njih ravnatelji nisu žalili.

“Na što smo trebali upozoravati kada nije bilo ovakvih natpisa u svibnju, ako se ravnatelji na to nisu žalili”, rekao je Herman na konferenciji za medije tijekom stanke sjednice Gradske skupštine.

Naime, novinare je zanimao njegov komentar na informacije da je zatečeno stanje s neplaćenim troškovima na dan 31. svibnja bilo daleko gore nego što je sada, te zašto tada o tome nisu upozoravali i nisu kritizirali takvo upravljanje.

“Tada, 31. svibnja, nitko od onih koji bi se trebao time baviti i žaliti o tome se nije žalio, a žale se sada”, istaknuo je.Dodaje kako je tada očito stvar funkcionirala, a sada ne funkcionira.

Pojašnjava i kako nikada u medijima u prošlom mandatu nije bilo natpisa “da škole grcaju u dugovima, da su značajno reducirani jelovnici”.

“Ovako nije bilo nikada. U prošlom sazivu Gradske skupštine i u prethodnom gradonačelničkom mandatu ne sjećam se da je ovakvih natpisa bilo u novinama. Prema tome, takvi problemi nisu postojali”, zaključio je Herman.

Na opasku novinara kako je bilo situacija u prošloj gradskoj vlasti kada školama nisu bili plaćeni troškovi, kao i da škole početkom pandemije nisu imale sapune, Herman tvrdi kako je grad tada funkcionirao, a sada ne.

“Kada se ovoliki broj ravnatelja osnovnih i srednjih škola i vrtića javi i kaže da je situacija alarmantna i kažu da djeci nemaju s čim platiti grijanje niti djeci tople obroke, treba li išta treba dalje reći”, poručio je Herman.

Aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića optužio je kako “uči biti gradonačelnik” te da je Zagreb prevaren. Aktualnu vlast dodatno optužuje da opravdanje za svoju nesposobnost traži u naslijeđenim problemima te kako je jasno kao dan da to neće funkcionirati.

“To će vrlo brzo biti jasno i onima koji su dali glas platformi Možemo!, kojih je nama žao, oni su prevareni, nisu znali za koga su glasali”.

“Kad ste čuli od Andreja Plenkovića da se vraća u prošlost kada je preuzeo vlast u RH, kada?”, upitao je Heman kritizirajući aktualni vlast.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI