HERMANU SAD SMETA I DNEVNI RED SKUPŠTINE: Žali se što će se o oporbenim prijedlozima raspravljati na kraju

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gradska skupština Grada Zagreba u novom sastavu zastupa na već petoj sjednici.

Na dnevnom redu, između ostalog nalaze se prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o zaduženju Grada za 326,5 milijuna kuna, polugodišnje izvješće Zagrebačkog holdinga i oporbeni prijedlozi o stanju u Holdingu.

Potpredsjednik Skupštine i čelnik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman požalio se novinarima što su oporbeni prijedlozi koje smatra najvažnijima stavljeni na sam kraj dnevnoga reda.


“To smatramo nedopustivim i jasno ćemo se tome usprotiviti za vrijeme rasprave o dnevnom redu”, poručio je Herman.

Podsjetio je i kako su prije dva tjedna prikupili potreban broj potpisa za sazivanje Skupštine sa samo jednom točkom dnevnoga rada – stanje u Zagrebačkom holdingu.“Smatramo kako je dovoljno važno da ta zamjenska točka sjednice Gradske skupštine bude na samom početku dnevnog reda”, istaknuo je.

Tvrdi i kako su, dok je on bio predsjednik Skupštine, oporbene točke ovolike važnosti stavljane na sam početak dnevnog reda.

“Mi u HDZ-u smatramo da je to normalno, politički kolegijalno i nešto što bi se zvalo gospodska politika. Ovo je nastavak jednog aktivizma i rješavanja problema preko koljena”, pojašnjava Herman.

Poručuje i da ako je u izvješću o Holdingu koje oni traže sve čisto, ne vidi razloga zašto o tome ne bi raspravljali kada su svi mediji na sjednici.

“Nama je jako važno da mediji, za koje smatramo da su izrazito važni za stabilnost Grada Zagreba, za uredan protok informacija, budu prisutni na tim točkama, a ako te točke budu u 22 ili 23 sata jasno je da pozornost medija neće biti u tolikoj mjeri koliko mi želimo da bude”, upozorio je.

Dodaje i kako se ovakvim stavljanjem tih točaka na sam kraj dnevnog reda ima osjećaj da se ovdje nešto skriva.

Samog Holdinga tiču se čak četiri točke predloženog dnevnog reda.

Naime, na početku slijedi financijsko izvješće i uvodno izlaganje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga. Zatim bi o stanju u Holdingu trebali bi raspravljati i u tri točke koje je predložila oporba – Klub gradskih zastupnika Mosta, Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a te 16 gradskih zastupnika.

Na dnevnom redu je i prijedlog gradonačelnika Tomaševića o novom zaduživanju Grada Zagreba za 326,5 milijuna kuna, kod kluba četiri banke po kamatnoj stopi od 1,9 posto godišnje, dvije godine poček +5 godina u 10 jednakih polugodišnjih rata.

Tu su također i prijedlog gradonačelnika o polugodišnjem izvještaju o izvršenju gradskog proračuna te prijedlog programa “Integrirane sunčane elektrane na zgradama javne namjene, višestambenim zgradama i obiteljskim kućama te poduzetništvu na području Grada Zagreba”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI