HGSS U AKCIJI SPAŠAVANJA OSTAO U ŠOKU! Turisti su na izlet krenuli po najvećoj vrućini i posve neopremljeni

Foto: HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja u srijedu su imali akciju spašavanja na stazi prema Kosmatici.

Priopćili su kako su odmah po dojavi na teren izašla četiri člana Ispostave Omiš koji su krenuli prema njima iz Marušića dok je troje članova Stanice Split krenulo s druge strane, iz zaseoka Donje Tafre.

HGSS dodaje kako je s unesrećenim turistima uspješno uspostavljen kontakt te su poslali svoju lokaciju. Otac i dvoje maloljetne djece, pronađeni su na markiranoj stazi prema Kosmatici, oko 23:30 sati.

“Zatečeni su u vidno iscrpljenom stanju, dehidrirani i prestrašeni. Na ovaj izlet krenuli su oko 15 sati, po velikoj vrućini, posve neopremljeni, bez ruksaka, dodatne odjeće, bez vode i hrane, bez rasvjete, u posve neadekvatnoj obući – otac je bio u sandalama!” kazali su iz HGSS-a.

Spašavatelji su im dali vode, utoplili ih, te ih otpratili do vozila, a potom i do apartmana, priopćili su.



“Ovo je još jedno upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu i ići na izlete da se informiraju o stazi kojom žele ići, provjere vremensku prognozu, pripreme adekvatnu odjeću i obuću, ponesu dovoljno vode (čak i viška!) i hrane, jave smjer kretanja, a svakako da izbjegavaju šetnju po visokim temperaturama!” upozoravaju za kraj spasitelj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI