Hit ideja našeg novinara za Bandića: ‘Zašto ne napravi mobilne fontane? Npr. zlatnu s lavovima koji rigaju vodu i neka kruži po gradu’

screenshot

Nepoznat netko projektirao je kružni tok tako da autobusi ne mogu proći

Mnogi su Zagrepčani primijetili prometni kaos zbog buseva koji se okreću na Britanskom trgu na kojem je u tijeku izgradnja kružnog toka i fontane. Razlog je pomalo bizaran – netko se, čini se, preračunao pa je kružni tok 120 centimetara preširok. Busevi stoga ne mogu prolaziti pa se čitav postupak treba izvesti – ispočetka. Nestrpljivim građanima i to je previše.

Video Hrvatske uživo donosi zanimljiv pregled situacije:

Naš novinar Bruno Herljević na društvenim je mrežama podijelio ideju koja je postala pravi hit:



“Prijedlog. Zašto Bandić jednostavno ne napravi par mobilnih fontana pa se prema potrebi šaltaju s lokacije na lokaciju? Bolje je to nego da svako malo ruši i gradi nove. Stavi fino cisternu jednu, iza nje zakači mobilnu fontanu, nek’ bude evo zlatna s lavovima koji rigaju vodu, da bude što efektnije, pa nek’ kruži po gradu”, napisao je naš novinar i oduštevio korisnike društvenih mreža.

Možda nadahne i gradonačelnika.

Bruno je pojasnio što ga je potaknulo na to da se i na društvenim mrežama osvrne na ono što se događa na Britancu:

“Kao rođenog Zagrepčanina i čovjeka koji barem malo drži do nekakvog ukusa, sram me što mi grad izgleda kao dvorište jednog ispodprosječnog malograđanina. Vidjevši novu fontanu, gejzir ili što već to je na Britancu, koja je niknula, a da iskreno to nisam ni znao pa se onda ponovo ruši i preuređuje dan nakon što je svečano predstavljena, jednostavno mi je prekipjelo pa sam napisao prvo što mi je palo na pamet”, pojasnio nam je Bruno što ga je nagnalo da komentira u Facebook grupi “I to je Zagreb”.

“Imam li osjećaj da živim u Zagrebu? Pa iskreno iz godine u godinu sve manje. Dobro, recite da sam hejter, da sam ‘hoch’ Zagrepčanin koji mrzi sve što strši i blješći. Nebum se vraćal na Advent koji traje tri mjeseca, nebum komentiral kičeraj koji se s nekadašnjeg božićnog velesajma preslio na širi centar grada, nebum komentiral ni ovo vrijeđanje nas Zagrepčanina s jeftinim trikovima poput jeftinih karata u tramvaju, nebum komentiral ni gradnju fontana kod NSK, a u kvartu do ljudi nemaju vodovod. Nebum to komentiral, ali ću reći da se zbog toga osjećam kao da sam u nečijoj prćiji, a ne u svom gradu”, rekao je ovaj mladi novinar.

Jednostavnim rječnikom, njegova poruka svakom Zagrepčaninu (ne mora biti rodom iz Zagreba, mora se samo tako osjećati) je sljedeća: “Ne padajte na ove bijedne pokušaje političara pred lokalne izbore. Ne prodajte kožu zbog jeftine karte u tramvaju ili oprosta kontrolora za prvo švercanje, ne padajte na te jeftine fore. Zagreb će vam to jednog dana zameriti”!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI