HKS: Neprincipijelnoj koaliciji fotelje i beneficije su ispred zaštite nacionalnih interesa

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska konzervativna stranka ne može niti će ikada podržati ovakve neprincipijelne koalicije kojima je očigledno samo cilj zadržavanje vlastitih pozicija i benefita, dok je interes Hrvatske na zadnjem mjestu", priopćeno je iz HKS-a

Hrvatska konzervativna stranka snažno osuđuje očitu političku trgovinu kojom je u Hrvatskom saboru stvorena nova parlamentarna većina.

“U 27 godina hrvatske političke scene nagledali smo se svakojakih neprincipijelnih odluka, no način kojim se došlo do nove saborske je uistinu presedan. Čestitamo svim saborskim zastupnicima HDZ-a, HNS-a, SDSS-a i ostalima koji su podržali ovakve ministre.  Svojim glasom ‘za’ dokazali su da su im očigledno fotelje i vlast na prvom mjestu, a ideali i briga za hrvatsko društvo samo nešto o čemu se priča u predizbornim kampanjama”, smatra Marijan Pavliček iz HKS-a.

“Ulazak klijentelističkog i anacionalnog HNS-a u Vladu i prihvaćanje njihovih uvjeta može imati dalekosežne posljedice za Hrvatsku i hrvatsko društvo posebice zbog njegovog viđenja kurikularne reforme koja duboko zadire i ugrožava temeljne vrijednosti hrvatskog društva. Bojimo se da je ovo tek početak nametanja ekstremnih lijevoliberalnih stavova cjelokupnom hrvatskom društvu i hrvatskom narodu. Hrvatska konzervativna stranka ne može niti će ikada podržati ovakve neprincipijelne koalicije kojima je očigledno samo cilj zadržavanje vlastitih pozicija i benefita, dok je interes Hrvatske na zadnjem mjestu”, priopćeno je iz HKS-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI