Hladno sa snijegom sve do kraja siječnja!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Najviše snijega palo na Zavižanu, Gospiću i Osijeku.

U posljednjih tjedana dana većinu Hrvatske prekrio je snijeg. Na pojedinim područjima snažne oborine prouzročile su prometni kolaps, a zimske službe radile su punom snagom. Ipak, sunce je danas izašlo u glavnom gradu gdje je izmjereno samo 5 cm snijega.

U Ogulinu, Gospiću i Osijeku napadalo je 26 centimetara, a slijede Delnice te Puntijarka na Medvednici gdje je izmjereno 19 cm snježnog pokrivača. Najviše snijega izmjereno je na Zavižanu 66 cm snijega.

Kako izvještava DHMZ za vikend nas očekuje smirivanje vremenskih prilika. No, već od idućeg tjedna kreće ponovno zahladnjenje i povremene padaline. Na Jadranu očekujemo kišu uz mjestimice susnježicu i snijeg, dok će u unutrašnjosti također padati snijeg.

U nedjelju snijeg ne bi trebao padati, ali zato bi ponovno trebalo sniježiti u ponedjeljak i utorak.

Zbog snijega na hrvatskim cestama u petak je vladao kaos. Vozači su zapinjali u snijegu, a zbog skliske ceste bilo je i nekoliko sudara. U Ivancu se ralica sudarila s autobusom.

Bit će vjetrovito i razmjerno hladno vrijeme, a prema svemu sudeći, slična vremenska prognoza pratit će nas do kraja siječnja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI