HND brani govor mržnje Pupovčevih Novosti, a potpredsjednica im je njegova nevjenčana supruga!

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Izvršni odbor HND-a na čelu sa predsjednikom Sašom Lekovićem uzvratio je da HND ove iskaze udruge U ime obitelji vidi kao dio orkestrirane hajke na „nepodobne“ neprofitne i druge medije te udruge civilnog društva.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) obrušilo se na udrugu U ime obitelji koja je ukazala na eksplicitne primjere pisanja u tjedniku “Novosti” Milorada Pupovca, dok na mjestu potpredsjednice HND-a sjedi Slavica Lukić, Pupovčeva nevjenčana supruga.

Udruga U ime obitelji (UiO) ukazala je na pisanje tjednika Novosti u kojem se omalovažava Republika Hrvatska i upozorila na zlouporabu 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda. Udruga UiO je izjavila je da novac dobiven putem Savjeta tjednik koristi suprotno propisanim kriterijima te da, umjesto promicanja kulturnog identiteta srpske manjine, potiče netrpeljivost prema većinskom hrvatskom narodu.

Izvršni odbor HND-a na čelu sa predsjednikom Sašom Lekovićem uzvratio je da HND ove iskaze udruge U ime obitelji vidi kao dio orkestrirane hajke na „nepodobne“ neprofitne i druge medije te udruge civilnog društva.

U imovinskoj kartici Milorada Pupovca navodi se da ima životnu partnericu koja radi za Europa press holding d.o.o. Kako je navedeno u biografiji Milorada Pupovca na vecernji.hr s novinarkom Slavicom Lukić živi u kući u zagrebačkoj četvrti Gračani.

Baš kao što je Lukić, potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva, još prošle godine objavila tekst o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću u kojem se nagađalo da je tim istim tekstom možda željela pomoći političkim interesima i pregovaračkoj poziciji svog nevjenčanog supruga – Milorada Pupovca u pregovorima s HDZ-om, pitamo se događa li se isto i sada. Pomaže li Lukić svom partneru Pupovcu u ovoj obrani njegovih “Novosti”, piše narod.hr



Facebook Comments

Loading...
DIJELI