HNiP stali uz Janicu Kostelić i osudili dio medija, ali i šutnju profesionalnih ‘zaštitnica’ prava žena

Goran Stanzl/PIXSELL

opravdanje da se radi o političarki u HNiPu smatraju dokazom da su pojedini mediji dotaknuli moralno dno.

Iz HNiP-a su osudili način na koji pojedini mediji prate slučaj vrijeđanja državne tajnice za sport, Janice Kostelić na Braču. Smatraju kako je izgovor, “da se radi o političarki” dokaz da su pojedini mediji na moralnom dnu.

“Hrvatski novinari i publicisti najoštrije osuđuju način na koji dio medija prati i komentira sramotni huliganski izgred na Braču u kojemu je na najprimtivniji, ženomrzački na čin izvrijeđana Janica Kostelić. Pokušaji opravdavanja tog gnjusnog čina “argumentima” da je riječ o političarki, pa je tobože zato dopušteno nasilje javnim vrijeđanjem, kao i pokušaji osuđivanja djelovanja policije zbog postojećih “većih” problema, svjedoče o moralnom dnu ne samo novinara koji tako pišu, nego i cjelokupnih uredničkih i vlasničkih struktura medija koji prenose takva iskrivljena mišljenja.

Također je zabrinjavajuća šutnja profesionalnih “zaštitnica” prava žena koje su propustile javno osuditi ovakvu ženomrzačku medijsku kampanju”, poručili su u priopćenju iz HNiP-a koje potpisuje Katja Kušec, predsjednica HNiP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI