HNS povodom 100 dana Vlade: ‘100 dana lutanja bez cilja i vizije, zemlja stagnira, građani ispaštaju’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Skandalozna je i činjenica kako spomenuti ministar Barišić, dokazani plagijator i lažov, i dalje ima punu podršku premijera Plenkovića', stoji u priopćenju HNS-a

Povodom 100 dana Vlade Andreja Plenkovića HNS se obratio priopćenje. za javnost koje prenosimo u cijelosti.

“Na opću žalost, Vlada HDZ-a i Mosta u prvih 100 dana pokazala je da luta bez cilja i vizije, bez ijedne ozbiljne strategije i politike, na čelu s premijerom koji je izgubio svaki oblik autoriteta. Želimo upozoriti da zbog toga zemlja stagnira, građani ispaštaju, a dugoročno će takva neodgovornost Hrvatsku povući na dno.

Već nakon prvih 100 dana Vlada se može pohvaliti s čak dva pokrenuta postupka za utvrđivanje sukoba interesa – jedan u slučaju potpredsjednice Vlade Martine Dalić i INA-e, a drugi u slučaju ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića i financiranja njemu bliskih projekata iz džepa građana.

Osim ozbiljnih sumnji oko sukoba interesa potpredsjednice Vlade, doista je tragična i činjenica da HDZ i Most imaju sasvim različite modele i viđenja kako postupiti u pokušaju vraćanja INA-e u hrvatske ruke i potpuno je nejasno što zapravo Vlada smjera i koji su njeni ciljevi, što može samo naštetiti kompaniji i njezinim radnicima.

Skandalozna je i činjenica kako spomenuti ministar Barišić, dokazani plagijator i lažov, i dalje ima punu podršku premijera Plenkovića, koji je ignoriranjem činjenica, ali i ignoriranjem pokretanja postupka za opoziv istog u Saboru, u potpunosti izgubio na vjerodostojnosti i autoritetu.



Također, nemojmo zaboraviti da su HDZ i Most u kontinuitetu na vlasti već više od godinu dana, a njihova nesposobnost se vidi i u činjenici da ni u tom razdoblju nisu uspjeli promijeniti uprave velikih državnih tvrtki, čije poslovanje i dalje stoji jer nema jasnih naputaka od strane vlasnika. Takvim nečinjenjem vladajuća koalicija nanosi veliku štetu državi.

Pridodaju li se tome nesuglasice i nepovjerenje između koalicijskih partnera, alarmantna činjenica da je u posljednjih godinu s hrvatskog tržišta rada nestalo više od 60 tisuća ljudi, porezni udari na studente i sramotne izjave državnog tajnika Matka Glunčića o rezultatima PISA istraživanja i konačno rušenje kurikularne reforme, nameće se pitanje – kud zapravo plovi ovaj brod?

S rastrošnim i prevelikim proračunom te kaosom na palubi, Vlada nalikuje na Titanik i samo je pitanje vremena kada će se nasukati na santu leda. Stoga, kada bismo u dvije riječi opisali aktualnu garnituru, onda bi to zasigurno bila Titanik Vlada koja opasno plovi prema potonuću.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI