HOĆE LI BITI NOVITETA OKO JAVNOG PRIJEVOZA? Tomašević: ‘Ideja je načelno dobra, ali ima tu i nekih problema’

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u nedjelju je prilikom obilaska Projekta Ilica kazao kako gradska odgovornost nije vezana uz obnovu nakon potresa, no poručuje kako Grad stoji na raspolaganju državnim institucijama.

“Kao gradonačelnik u godinu dana imam već drugog ministra obnove i drugog ravnatelja Fonda za obnovu, dviju institucija odgovornih za obnovu privatnih zgrada. Doista je nevjerojatno da to toliko traje”, rekao je.

“Sve je u rukama Vlade, neprihvatljivo je da obnova ovoliko dugo nije krenula. Možda su sve političke opcije i Vlada najviše podbacile upravo u obnovi nakon potresa u Zagrebu, u Baniji su se barem neke obiteljske kuće počele graditi, u Zagrebu ne”, nastavio je zagrebački gradonačelnik.

Komentirao je i uvođenje mjesečnih karti za javni prijevoz od 70, kao što je prijedlog Koordinacije javnih linijskih prijevoznika.

Istaknuo je da postoje za Zagreb takve ideje postoje, no godinama se nisu realizirale.



“Ideja je načelno dobra, ali problem je kad treba između subjekata, lokalnih vlasti, gradskih poduzeća i prometnih poduzeća, dogovoriti konkretne tarife i tko će time upravljati”, kazao je.

“Zagreb bi pristao na takvu ideju, no to ovisi o detaljima dogovora”, nastavio je.

Komentirao je i prometne nesreće.

“Zagreb je pri vrhu po sigurnosti među europskim, a kamoli svjetskim metropolama, no u slučajevima nesreća u Dubravi i na Držićevoj radi se o visoko alkoholiziranim osobama”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI