HOĆE LI NADGLASATI GRIČKI TOP? Plenković najavio prelet dva zrakoplova Rafale iznad Zagreba povodom kupnje

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na sjednici Vlade na dosadašnji rad, a najavio je i sutrašnji prelet borbenih aviona.

Uvodno je zahvalio svim članovima Vlade na sudjelovanju na sjednici Hrvatskog sabora, a zahvalio je i zastupnicima oporbe te aktualne većine na svim pitanjima koja su danas postavili.

Zahvalio se i potpredsjedniku Vlade te ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i svima koji su sudjelovali u organizaciji obilježavanja tridesete obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje.


Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Dodao je kako su obje obljetnice dobro prošle, te da će Vlada i dalje raditi na tome da se pronađu i one nestale osobe Domovinskog rata koje još uvijek nažalost, nisu pronađene. Plenković je podsjetio i da se sastao sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, te dodao kako je važno da Hrvatska i dalje njeguje dobre odnose sa Slovenijom i da je vrlo važno da ima i potporu Slovenije za ulazak u schengenski prostor.

Osvrnuo se i na jučerašnji posjet poljskog premijera Mateusza Morawieckog.Predsjednik Vlade naglasio kako večeras francuski predsjednik Emmanuel Macron dolazi u Zagreb, gdje će se održati i službena večera, te će se razgovarati o nizu tema, a sutra će se nastaviti program i s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Dodao je da će Vlada usvojiti sporazum s Francuskom, koji će sutra potpisati ministri dviju zemalja o kupovini borbenih aviona.

“Trebalo je skoro trideset godina da svjedočimo bilateralnom posjetu francuskog predsjednika”, naglasio je predsjednik Vlade.

Dodao je i kako će se sutra obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Premijer Plenković najavio je i kako ćemo sutra oko podne iznad Zagreba vidjeti dva Rafalea kakva kupujemo u simboličnom letu, prenosi HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI