HOĆE LI OVO IMPONIRATI DALIJI OREŠKOVIĆ? Peđa Grbin otkrio tko bi mogao naslijediti Dražena Jelenića!

Goran Mehkek/Cropix

Član saborskog Odbora za pravosuđe Peđa Grbin pojasnio je za medije kako izgleda procedura do imenovanja glavnog državnog odvjetnika, a otkrio je i to da bi SDP-u Dalija Orešković bila prihvatljiva kandidatkinja za glavnu državnu odvjetnicu.

Novi glavni državni odvjetnik odabrat će se putem javnog natječaja na koji se mogu javiti svi pravnici s najmanje 15 godina radnog staža, ali pored ovog formalnog uvjeta postoji i uvjet da se osoba istaknula svojim radom, rekao je Grbin.

Na pitanje može li se hipotetski kandidirati bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković, Grbin je rekao:

“Ne znam koliki je njen radni staž, ali ako ispunjava ove uvjete koje sam spomenuo, ona bi trebala ispuniti i druge uvjete, a to je da se svojim radom istaknula. Držim da ih ona ispunjava i ako ispunjava i onaj formalni kriterij, onaj radnog staža, onda ne vidim zašto se ne bi mogla javiti.”

Bi li ona bila prihvatljiva SDP-u, upitala je Grbina reporterka N1 televizije Iva Puljić Šego.



“Na prvu loptu, ne vidim zašto ne”, kazao je i dodao kako, s obzirom da se sve skupa dogodilo jučer, još nisu stigli razgovarati o tome. Naglasio je da jedino može biti sporan njezin politički angažman.

“Ako od glavnog državnog odvjetnika tražimo nepristranost, onda bi taj dio mogao biti sporan”, rekao je Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI