HODŽIĆ ŠOKIRAN MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA O SREBRENICI: ‘Prešao je crvenu liniju, on je danas glavni jaran s Dodikom’

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj Armin Hodžić rekao je da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović svojim posljednjim izjavama o genocidu u Srebrenici prešao civilizacijsku liniju. On smatra da preko te linije nitko ne bi smio ići.

“Ovakvo trgovanje sjećanjem na genocid, nebitno radi čega – izbornog zakona ili Daytona 2 – neprihvatljivo je, bez obzira s koje strane dolazilo. Milanović je prešao crvenu liniju”, rekao je Hodžić.

Hodžiću je neprihvatljivo da Milanović, kako je rekao, taj genocid naziva eufemizmom  “težak zločin s elementima genocida” i to nakon presude međunarodnih sudova da je riječ o genocidu.

“Milanović relativizira te sudske odluke izjavom da nijedan sud nije Sveto pismo”, istaknuo je Hodžić. Upitao je “kakva je to poruka hrvatskim građanima”.

Dodao je kako je Milanović izjavio da “svaka žrtva nije ista”. Za Hodžića je to “najjeziviji dio izjave”. Upitao je “znači li to da su više ili manje vrijedne žrtve katolika ili muslimana od nekih drugih žrtava”“Time se ulazi u jedan nevjerojatno morbidan teren licitiranja i trgovanja brojkama, žrtvama, mjestima zločina…”, naglasio je Hodžić.

Podsjetio je da je u Srebrenici ubijeno 8500 civila u tri dana, a još se traži njih 1200.

Hodžić smatra da je Milanovićev cilj dobiti Dodika na svoju stranu, da “ga ne bi imao kao prepreku u izmjeni izbornog zakona ili ostvarenja bilo kojeg drugog političkog cilja u BiH”.

“On je danas glavni jaran s Dodikom”, zaključio je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI