HOK ZABRANIO ŠURJAKU BAVLJENJE ODVJETNIŠTVOM: ‘Navedena istraga nije vezana uz djelovanje Komore i njenih tijela, niti je HOK na bilo koji način obuhvaćen istragom’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Vezano za istragu USKOK-a o malverzacijama u INA-i, a kojom je obuhvaćen i predsjednik HOK-a Josip Šurjak, u ponedjeljak je stiglo priopćenje Hrvatske odvjetničke komore (HOK). U priopćenju se ističe kako navedena istraga nije vezana uz djelovanje Komore i njenih tijela, niti je HOK na bilo koji način obuhvaćen istragom.

“Osim toga iz priopćenja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je razvidno da se predmetna istraga protiv Josipa Šurjaka odnosi na radnje koje nisu poduzete u obavljanju odvjetničke službe već u obavljanju poslovnih aktivnosti izvan odvjetništva i izvan djelovanja Josipa Šurjaka kao predsjednika Hrvatske odvjetničke komore”, piše u priopćenju.

Iz HOK-a nadalje navode da su “29. kolovoza 2022. godine, nakon primitka obavijesti Županijskog suda u Zagrebu o tome da je Šurjaku određen istražni zatvor, sukladno odredbama Zakona o odvjetništvu i Statuta HOK-a donijeli rješenje kojim se odvjetniku Josipu Šurjaku obustavlja pravo na obavljanje odvjetništva”.

“O vođenju predmetnog kaznenog postupka obaviještena su disciplinska tijela Hrvatske odvjetničke komore, radi pokretanja disciplinskog postupka protiv odvjetnika Josipa Šurjaka, zbog osnovane sumnje u počinjenje teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva iz članka 96. točke 2. Statuta Hrvatske odvjetničke komore. Hrvatska odvjetnička komora nastavlja redovito obavljati svoje Zakonom o odvjetništvu i Statutom Hrvatske odvjetničke komore propisane aktivnosti te će isto tako poduzeti i druge odgovarajuće radnje vezane uz novonastalu situaciju”, priopćili su iz HOK-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI