HOLY PROZVALA I PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: ‘Čerupanje dva gojenca iz Ministarstva vanjskih poslova postaje dosadno, a takva neetička komunikacija služi za skretanje pažnje s bitnih stvari’

screenshot

Političarka, osnivačica stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) te bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy za N1 je komentirala političke aktualnosti i sukob premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

“Čerupanje dva gojenca iz Ministarstva vanjskih poslova. Mislim da su postali jako dosadni. Iskreno više ni ne pratim o čemu oni komuniciraju. To su različiti epiteti, čini mi se da smišljaju neke kalambure da bi bili zanimljiviji javnosti, ali kad vi kontinuirano vrtite jedno te isti narativ mislim da i najostrašćenijim zagovornicima jedne ili druge strane to postaje dosadno”, rekla je Holy.

Dodala je kako takva neetička komunikacija služi za skretanje pažnje s bitnih stvari.

“To je pokušaj spina, da se prebaci pozornost s nečeeg što je srž problema ili s važnog društvenog pitanja koje treba raješavati. Naravno da premijeru ne odgovara kontinuirana priča o njegovim ministrima koji su stalno u nekim potencijalnim koruptivnim aferama, ali očito ni Pantovčaku, odnosno Zoranu Milanoviću, ne odgovara da se probaju rješavati važna društvena pitanja jer i on ima prste u medu, jer je i on bio premijer”, istaknula je.

Govoreći o Plenkoviću naglasila je kako “ne zna što se događa u Plenkovićevoj glavi po pitanju Banožića, ali da bi ‘Zoran mogao imati korst od toga jer mu odgovara takva figura na toj poziciji jer je idealna žrtva za njegovo verbalno nasilje'”.



Osvrnula se i na pravosuđe. Pritom je istaknula kako je percepcija pravosuđa u Hrvatskoj najgora u Europi te da 79 posto građana ne misli da je pravosuđe neovisno ni objektivno.

Govorila je i o pravu na pobačaj.

“Sad smo na kraju dobili i rezultate anketnog istraživanja, jer cijelo vrijeme se provlači od strane klerikalnih udruga i nekih političkih opcija, da su građani protiv abortusa, a sada se pokazalo da to nije točno. To je pitanje ljudskog prava, morate imati mogućnost upravljanja svojim životom i tijelom, pa nećemo se vratiti u srednji vijek. I ljudi koji jesu vjernici zapravo nisu protiv prava na izbor”, rekla je Holy.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI