HOROR NA AUTOCESTI U BUGARSKOJ! Poginulo najmanje 45 putnika iz autobusa

Foto: Wochit/DIMITAR KYOSEMARLIEV / AFP

Na autocesti u zapadnoj Bugarskoj u utorak rano ujutro dogodio se pravi horor. Naime, zapalio se autobus sjevernomakedonskim registracijskim oznakama pri čemu je poginulo najmanje 45 ljudi, objavio je visoki dužnosnik bugarskog ministarstva unutarnjih poslova.

“Poginulo je 45 ili 46 ljudi”, rekao je čelnik odjela za zaštitu od požara bugarskog ministarstva unutarnjih poslova Nikolaj Nikolov za bugarsku javnu televiziju BNT, navodi AFP.

Među poginulima ima i djece, a sedam ljudi s opeklinama prevezeno je u bolnicu u bugarskoj prijestolnici Sofiji, rekao je Nikolov za privatnu BTV televiziju, prenosi Reuters. Potvrdio je da su većina poginulih bili sjevernomakedonski državljani.


Kako navodi sjevernomakedonska novinska agencija MIA, poginulo je 12 maloljetnika, uključujući blizance. Osim njih, poginuo je i vozač autobusa.

Autobus u kojemu je bilo 52 putnika putovao je autocestom Struma iz Sofije prema Blagoevgradu na jugozapadu zemlje.Do nesreće je došlo kod izlaza za mjesto Bosnek, oko 40 kilometara južno od Sofije, navodi se na mrežnim stranicama televizije BTV.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI