HORVATINČIĆ NA ŠTAKAMA STIGAO U REMETINEC! Prije ulaska dao je izjavu novinarima, o svemu se oglasio i sin Talijana

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

“Žalim što sam sudjelovao u nesreći. Idem u jednu instituciju, čuo sam jako dobre stvari o zatvorskom sustavu. Ovo je jedan od najhumanijih zatvora u EU. Ovo moje naprasno prekinuto liječenje će se nastaviti u zatvorskom sustavu.

U ovih 10 godina nijedan dan, nijedna rasprava nije odgođena zbog mene. Imao sam teške bolesti, Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, nadam se da ću se izliječiti do prosinca” kazao je Tomislav Horvatinčić po dolasku u Remetinec  na odsluženje svoje zatvorske kazne. Stigao je pred zatvorski ulaz sa štakama i u langeti.

Upitao je novinare smatraju li da je namjerno skrivio nesreću. ”Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Da vidimo tko je najinteligeniji za odgovor”, kazao je.

”Od mene ste napravili metu”, dodao je Horvatinčić

”Dobio sam tisuću mailova podrške. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć. Ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to”, kaže.



Sin poginulog para, Federico Salpietro, ne vjeruje u to, pa kaže da dok ga ne vidi iza rešetaka, ne želi ništa komentirati. U telefonskom razgovoru za RTL samo je poručio:

“Nadam se da će pravda nakon deset godina konačno biti zadovoljena.”

Podsjetimo, u pomorskoj nesreći koju je Tomo Horvatinčić skrivio u kolovozu 2011. poginuli su Francesco i Marinella Salpietro.

RANIJE OBJAVLJENO

Tomislav Horvatinčić počinje služenje svoje zatvorske kazne u Remetincu. Odgode više nema i večeras će provesti prvu noć u prostoru remetinečkog zatvora.

Podsjetimo, on je osuđen  na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće 2011. godine, u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara. Odlazak na odsluženje kazne Horvatinčiću je više puta odgođen zbog zdravstvenog stanja.

Njegov odvjetnik Velimir Došen rekao je da će se Horvatinčić na odsluženje kazne javiti večeras iza 21 sat nakon što popije terapiju koja mu je propisana.

“Branim ga od 2011. godine i ovo je nevjerojatno što se dogodilo. Radio sam u zatvorskom sustavu i ne mogu vjerovati da mu nije omogućeno da završi liječenje. Nanesena mu je ogromna šteta, čak smatram da mu je ugrožen život. On večeras kad se javi u Remetinec prekida terapiju koja mu je propisana. U zatvor ne možete ići ako ste bolesni kao što je on, zakon to propisuje. Nije se smjelo to dogoditi, bar dok se ne zaliječi stanje, što bi bilo krajem godine”, rekao je Došen za HRT.

Odvjetnik kaže da sve podnosi stoički i da se nada da će uvažiti njegovu žalbu.

“To je uvijek neizvjesno. Mi odvjetnici računamo 50-50, ali ovdje sam gotovo siguran da su u izvanraspravnom vijeću kvalitetni suci i kad vide kako je odluka donesena preko koljena, da će ju uvažiti i da će Horvatinčić moći otići na slobodu da dovrši liječenje”, kaže Došen.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI