HRAST: ‘Zaboravite stručnost i transparentnost kad je HNS u pitanju, važna je samo podobnost’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stranka HRAST smatra kako je izbor voditelja Ekspertne radne skupine pokazao da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata te da nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja.

U svom priopćenju nakon što je poništen natječaj za voditelja ERS-a ističu: “Jednako tako HNS-u ništa ne znači ni procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru”.

 

“Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja”, navodi HRAST.

Poništava se natječaj za voditelja Ekspertne radne skupine



Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je, smatra HRAST, nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a na temelju netransparentnoga javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

“Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koja bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece”, stoji na kraju priopćenja Predsjedništva stranke HRAST – pokreta za uspješnu Hrvatsku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI