HREBAK JE POSLAO OZBILJNO UPOZORENJE: ‘Imat će najteži zadatak, ako je bude uspješan svi smo u problemu’

Foto:Ronald Goršić/Cropix

Buduće članove Vlade koji bi sutra trebali biti potvrđeni u Saboru, komentirao je Dario Hrebak saborski zastupnik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i član vladajuće koalicije.

Kazao je da nove ministre poznaje i da mu je logično da su oni kandidati.

“Ne može im se ništa reći za resore koje bi trebali voditi”, ocijenio je.

Za novu potpredsjednicu Vlade iz redova SDSS-a Anju Šimpragu kaže da je mlada i perspektiva, a pozitivno mišljenje ima i o Marinu Piletiću.

“On je HDZ-ov gradonačelnik Novske za kojeg se ne sjećam da je upleten u neke afere, a Novska povlači puno sredstava EU fondova. Davor Filipović će vjerojatno morati popraviti svoj dojam u javnosti. U politici nije sve samo znate li raditi posao. Ne može mu se reći ništa što se tiče referenci. Čovjek je profesor, doktor znanosti”, kazao je Hrebak za N1.



Istaknuo je da Filipović preuzima jedan od najvažnijih resora gospodarstva.

“A tu je i energetika, zaštita okoliša, Hrvatske vode. Dakle, morate imati široko znanje, ne znači vam ništa ako ste samo npr. specijalist zaštite okoliša. S obzirom da je profesor ekonomije, očekujem da ima neko znanje iz svih tih područja”, dodao je Hrebak.

Smatra da su predloženi kandidati ljudi koji u svojim okolinama nisu imali neke repove i afere.

“Dapače, imali su određene uspjehe”, rekao je Hrebak.

O Plenkovićevim optužbama da su se mediji na lokalnim izborima bili urotili protiv Filipovića jer su ga nekoliko puta pogrešnim imenom nazvali, Hrebak kaže:

“Budimo realni, mediji ne štede nikoga i ne trebaju štediti. Smatram da je to dio utakmice.”

Rekao je da poznaje Davora Filipovića osobno, te da ga je vidio i u toj kampanji.

“Meni osobno kao dijelu vladajuće većine je jako bitno da znam što se krije iza. A iza se krije profesor, doktor znanosti, bio je na Harvardu… Nije bilo tko. Ima širinu da shvati najkompleksniji resor u Hrvatskoj. O njemu ovisi energetika, inflacija… On će imati najteži zadatak. On mora biti kičma Vlade inače mi svi imamo problem”, poručio je Hrebak.

Smatra da su članovi Vlade koji su trenutno na odlasku trebali otići jer su postali teret Vlade. Ne zna vode li se neki izvidi protiv još nekih članova Vlade.

“Vjerujem da premijer to zna ako je to tako”, kazao je.

Ovom rekonstrukcijom ispunjeni su minimalni zahtjevi HSLS-a, kaže, a na Plenkoviću je da odluči hoće li raditi još jedan krug osvježenja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI