HREBAK OSUDIO MILETIĆEVU IZJAVU: ‘Ne prihvaćamo ideje političkih štetočina koje zagovaraju lustraciju radi dekomunizacije”

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je MOST-ov saborski zastupnik Marin Miletić najavio “politička i društvena čišćenja u ime hrvatskog identiteta, kulture i katoličke vjere”, naišao je na osude kolega zastupnika. Tako mu je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a rekao kako smatra da je Miletić svojim stavom “otklonio svaku sumnju u MOST-ov politički identitet, pozivajući se na politike Poljske, druge trenutačno najliberalnije demokracije u EU”.

Podsjetimo, Miletić je u nedjelju na Facebooku napisao da mu je želja da se Hrvatska razvija poput današnje Poljske.

“Kada Most preuzme odgovornost za našu državu, počistit ćemo i ovaj dio koji je ostao nama veliki uteg i danas”, napisao je Miletić na Facebooku.

Pritom je mislio na one koji su radili protiv hrvatskog identiteta, hrvatske kulture i katoličke vjere.

Odgovorio mu je Hrebak i poslao priopćenje.“HSLS ne pristaje na to da o hrvatskom nacionalnom identitetu, kao i javne lekcije i političke poruke dolaze od političkih štetočina koje zagovaraju lustraciju radi dekomunizacije”, piše u priopćenju.

Hrebak smatra da je Most svojom štetnom političkom retorikom i djelovanjem u potpunosti politički potisnuo, i samom sebi na najmanju moguću mjeru sveo bilo kakav koalicijski potencijal, a time i izglede za dolazak na vlast.

“Na nedemokratske ugroze demokraciji potrebno je odgovoriti pravilnom političkom porukom i djelovanjem, među ostalim, radi podrške ukrajinskom narodu koji se bori za europski demokratski identitet. I u EU vodi se borba između dvije Europe, one demokratske i one nedemokratske, predvođene poljskim i mađarskim premijerom, koji imaju svoje ‘kopije’ u Hrvatskoj. HSLS zato osjeća osobitu odgovornost da Hrvatska i dalje bude na pravoj strani povijesti, braneći demokraciju”, napisao je Hrebak u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI