HRGA BI SVE KOJI IMAJU MINUSE NA RAČUNIMA POSLALA DA IDU RADITI: ‘Ne bih nikome ništa oprostila osim starima i nemoćnima’

screenshot

Savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, voditeljica Mirjana Hrga koja se već neko vrijeme bavi ugostiteljstvom na društvenim se mrežama referirala na problematiku s prešutnim minusom.

“Kažu na TV-u da 800.000 građana ima problem prešutnog minusa. Pretpostavljam da to u prijevodu znači da su više trošili nego što su imali. 800.000 njih! I sad zasjeda državni vrh da vidi kako riješiti taj problem. U jednoj zemlji koja u samo mjesec dana financijski prodiše zbog invazije turista… U zemlji u kojoj ne možeš naći radnika ni za lijek.

Ne bih nikome ništa oprostila osim starima i nemoćnima. Ostalu gospodu koja se izležavaju na trosjedima i zamišljaju da imaju pravo na godišnji poslala bih da mjesec dana odrade i pomognu i sebi i svojoj zemlji i poslodavcima koji pune proračun. Neka sami riješe taj minus. Kakve više privilegije i poštede”, napisala je Hrga i izazvala lavinu reakcija.

Podsjećamo, ministar financija Zdravko Marić poručio je u srijedu da bi rješenje po pitanju prekoračenja po tekućim računima građana trebalo biti poznato u idućim danima i tjednima, a još će se vidjeti hoće li se ići u zakonske izmjene.



Zakonom o potrošačkom kreditiranju iz 2010. prepoznata su dva instituta prekoračenja – dopušteno i prešutno, no od 2018. prešutno je postalo dominantan oblik. Podaci pokazuju da se gotovo 95 posto svih prekoračenja odnosi na prešutno. Prešutna prekoračenja odobrena su za gotovo 1,8 milijun potrošača, a koristi ih oko 840.000.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI