HRGA PRIMIJETILA JEDAN ZGODAN DETALJ: Ovim činim Macron je izrazio poštovanje prema predsjednikovim ljudima

Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Nekadašnja savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga primijetila je jedan zgodan detalj tijekom posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Pantovčaku.

Naime, iako je Macron kasnio, Hrga kaže kako je francuski predsjednik iskazao veliko poštovanje prema predsjednikovim ljudima.

“Rijetko šašav osjećaj je kad stojite u špaliru čekajući važnog gosta. Zavisno do koga stojite, razmijenite koju rečenicu, ali u ovo doba nije vam do ničega jer zima je. A naš francuski gost kasni već 20ak min prema objavljenom programu. Ako će biti izjave u 10 am kao što je najavljeno, on i Predsjednik RH razgovarat će tek toliko da se pozdrave”, započela je Hrga.


“… A kad je došao, za one koji znaju pratiti i usporediti, odmah zanimljiva crtica. Po protokolu, domaćin Predsjednik predstavlja svoje ljude. Predstavljena osoba obično kaže “Drago mi je”, “Dobrodošli”, a gost se ljubazno nasmije i nešto prigodno i kratko promrmlja i nastavi pružati ruku sljedećem. Macron je koliko vidim sa svakim razmijenio rečenicu dvije. Time je pokazao ne samo pristojnost nego i uvažavanje. Odlika državnika punog profila”, primijetila je Hrga.Facebook Comments

Loading...
DIJELI