HRVAT KOJI IZ KABULA POKUŠAVA IZVUĆI PRIJATELJA: ‘Svi žele ukrcati u avione no to uspijevaju samo oni koji su na spisku’

Foto: Dnevno

Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani i potpredsjednik Amrullah Saleh napustili su Afganistan, a nakon njih gotovo svi građani Kabula žele učiniti to isto, pa je na tamošnjoj zračnoj luci nastao potpuni kaos.

Da među njima ima i naših sugrađana, Dnevno doznaje od jednog Hrvata koji je nedavno napustio Kabul, no koji zbog posla koji obavlja ima informacije iz prve ruke.

“KIA (Kabul International Airport) je njihova zračna luka na kojima naši dečki rade na osiguranju ‘velikih vrata’, a tamo su također i moji kolege koji rade na osiguranju diplomata EU. Oni su se svi danas nekako uspjeli probiti do kabulske zračne luke i večeras će s tim diplomatima koje čuvaju, nadam se, poletjeti prema Kuvajtu ili negdje drugdje, gdje ih već rasporede”, doznaju od sugovornika koji je trenutačno u Somaliji.

Foto: Dnevno

“Dečki koji rade na osiguranju u zračnoj luci, nažalost, do daljeg ostaju tamo. A tamo je, naime, strašno dramatično jer se svi žele ukrcati u avione, tamo je jako puno lokalnih, afganistanskih obitelji koje žele otići, no to uspijevaju samo oni koji su na spisku”, doznaju od Hrvata koji je, kao i njegovi kolege iz Kabula, na tzv. “contracoru” (ugovoru).

Kazao je i kako iz Kabula pokušava izvući svog prijatelja koji je šef osiguranja za tamošnje suce, no to će biti teško s obzirom na to da se ni on niti njegova supruga ne nalaze na spisku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI