HRVAT NUDI MILIJUN KUNA! ‘Dokažite da je u Jasenovcu bilo više od 1.500 žrtava – I NOVAC JE VAŠ!’

domovina.info

List Domovina koji izlazi u Sydneyu, u svom novom broju donosi nevjerojatnu priču o novčanoj nagradi koju tamošnji poduzetnik Marko Franović nudi onome tko opovrgne zaključke do kojih su u svojim istraživanjima došli “pojedini povjesničari i autori”.

Milijun kuna ako ga razuvjerite!

Franović je pritom mislio na Romana Leljaka, Igora Vukića, dr. Josipa Pečarića, dr. Stjepana Razuma, dr. Josipa Jurčevića i sve one koji su u zadnjih dvadesetak godina, po riječima australskog poduzetnika, “razmontirali mit o Jasenovcu”. Urednik lista Domovina dodatno je za taj medij pojasnio o kakvoj je okladi riječ, te naveo da Franović vjeruje kako “stvaran broj (misli se na pobijene u Jasenovcu) ne prelazi 1500 u četiri godine. Onaj tko pobije njihove teorije, od Franovića će dobiti ni manje, ni više – nego milijun kuna!

Tko je Marko Franović?

Marko Franović jedan je od najpoznatijih protagonista društvenog i političkog života hrvatske dijaspore. Imao je samo 19 godina kada je zbog neslaganja s  komunističkim režimom prebjegao na drugi kraj svijeta. Počeo je od nule, no mukotrpnim je radom postao jedan od vodećih ljudi u građevinskom biznisu Australije.



Od samih je početaka jedan od najizdašnijih donatora HDZ-a, ali i borbe za hrvatsku samostalnost te pokrovitelj mnogih humanitarnih i braniteljskih udruga. O svom dobrotvornom radu nerado govori za medije, no za Dnevno.hr svojedobno se odlučio otvoriti. U velikom životnom intervjuu Marko Franović govorio je o svom trnovitom putu hrvatskog iseljenika, otkrio zbog čega se iščlanio iz HDZ-a i razočarao u opciju koju je desetljećima financirao te u čemu vidi spas za razjedinjenu i nikad goru Hrvatsku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI