HRVATSKA BI MOGLA DOBITI NOVU STRANKU? Bernardić i odbjegli SDP-ovci definitivno prelomili, očekuju još jedno poznato ime!

FOTO: MARKO LUKONIC/PIXSELL

Nakon što je došlo do raskola i isključenja članova u SDP-u, drugi klub po brojnosti u Saboru je Klub socijaldemokrata. Osnovalo ga je  18 zastupnika koji su iz SDP-a isključeni ili su ga sami napustili nezadovoljni vodstvom i vođenjem stranke čelnika SDP-a Peđe Grbina.

Oni kao se kao saborski klub vode kao nezavisni a čini se da je sad sazrijela  odluka o osnivanju nove stranke. Navodno su čekali rezultate unutarstranačkih izbora koji su proteklog vikenda održani u SDP-u. Na njima su većinom pobijedili kandidati iz struje Peđe Grbina. Jasan je to znak i signal da bi mogli dobiti novu političku stranku u Hrvatskoj.

Stranka koju osnivaju SDP-ovi odmetnici trenutačno ima status – Jeti. Svi pričaju o njoj, ali je nitko još nije vidio. Čak ni navodni osnivači.

“O novoj stranci nismo razgovarali, barem ja kao potpredsjednik kluba ne znam ništa o tome”, rekao je Željko Pavić, potpredsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokrati.

“Ali činjenica jest da s terena imamo zahtjeve bivših stranačkih kolega koji su praktički izbačeni. Pitaju se što čekamo i da bi trebalo osnovati jednu novu stranku, govori Vesna Nađ, potpredsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokrata, piše HRT.



“Ne mislim biti član nikakve nove stranke, rekao je Franko Vidović, šef saborskog Odbora za obranu i član kluba socijaldemokrata.

Sve njih navodno predvodi politički tajnik iz Bernardićeve ere. No  Nikša Vukas on još uvijek nije raspoložen za izjave i razgovor na tu temu. Bernardićeva struja već u svojim redovima vidi Zlatka Komadinu, nakon subotnjih SDP-ovih izbora prozvanog najvećim gubitnikom unutarstranačkih izbora.

“Da je u Primorsko-goranskoj županiji pobijedila Grbinova struja, kako vi to mnogi kažete, postoji osnovana sumnja, rekao je Zlatko Komadina, bivši predsjednik primorsko-goranskog SDP-a.

Ali nema sumnje da se u takozvanoj SDP-ovoj utvrdi od subotnjih izbora kao Komadinin nasljednik ne vodi i Komadinin kandidat, nego onaj suprotstavljene struje.

“Oni koji su glasali za tu takozvanu Grbinovu struju su glasali za sebe u stvari. A što se tiče osnivanja nove stranke sretno bilo svakome tko to pokuša. Ja u ovom trenutku imam posla kao župan”, naglašava Komadina.

Bivše stranačke kolege, sad iz dva kluba, u Saboru su smješteni vrata do vrata, ali u SDP-u ne žele ništa komentirati vezano uz socijaldemokrate. Kažu, oni su nebitni, pa zašto bi se njima bavili.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI