Hrvatska desnica se ujedinjuje i uzvraća udarac, s Karamarkom na čelu?

Luka Stanzl/PIXSELL

Gostujući na N1 televiziji bivši glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, koji je nedavno izbačen iz stranke koju je osnovao među ostalim, progovorio je i o ujedinjenju desnice. Za njega to je prilika za dolazak na vlast. ”Stvari u Hrvatskoj možemo mijenjati nabolje, samo kroz poziciju vlasti. Moja spoznaja je jasna. Cijela pravaška scena nije dovoljna za ono što želimo polučiti”, rekao je Ćorić dodajući kako se on pomirio sa šefom stranke Desno Antom Đapićem u cilju okupljanja desnice. A prema njegovoj procjeni, za ujedinjenje desnice, nikada nije bio bolji tajming.

Međutim, istaknuo je da im nedostaje lider. Uz istaknute pravaše koji će još sudjelovati u ujedinjenju desnice spomenuo je i bivšeg saborskog zastupnika Miroslava Rožića i udruge HOS-a. Rekao je i kako se posljednjih šest mjeseci čuje s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, koji prema njegovom mišljenju ima još puno toga za reći. Doista, Ćorić nije daleko od istine, kada progovara o pravoj prilici za ujedinjenje desnice, budući da se HDZ vođen Andrejem Plenkovićem sve više pozicionira u desnom centru.

U skladu s time, u političkim krugovima doista se sve intenzivnije progovara o ujedinjenju desnice, a u tome kontekstu ne spominju se samo Ćorićevi pravaši već i sami Karamarko koji je nedavno najavio povratak u politiku. Nije tajna da je Karamarko u prijateljskim odnosima sa Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esih, te generalom Glasnovićem, a ovaj trojac na političkoj desnici prilično se dobro definirao. Ne treba međutim zanemariti niti ulogu Hrasta, ali i ulogu šefice udruge U ime obitelji Željke Markić koja među desnim biračkim tijelom ima ogroman utjecaj, a tu je dakako i Ruža Tomašić, a na umu valja imati i nezadovoljnike unutar HDZ-a poput primjerice Mire Kovača, Davora Ive Stiera ili pak Stiva Culeja. Svi oni, sve se više spominju u kontekstu ujedinjenja, a hoće li i može li se doista desnica ujediniti i kao takva izaći na izbore ostaje za vidjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI