HRVATSKA DIJASPORA VIŠE NEĆE GLEDATI OVAJ PROGRAM: Razlog? Puštali su ustaške pjesme

Foto: Pixabay/Ilustracija

Televizija hrvatske dijaspore – CROTV HD prestao je s emitiranjem programa. Odlučilo je tako Vijeće za elektroničke medije zbog pritužbi građana kako su puštali u program ustaške pjesme. Također, televizija nije dostavila ni zatražene snimke emitiranog programa. Time nisu ispunili tehničke uvjete za prijenos programa.

“Agencija za elektroničke medije zaprimila je pritužbu građana u kojoj se navodi sporni program. AEM je zatražio snimke i očevidnike programa od pružatelja kako bi mogao utvrditi radi li se doista o kršenju Zakona o elektroničkim medijima. Međutim, na službeni upit Vijeća, pružatelj to nije dostavio”, ističe se u odgovoru AEM-a Hini.

Inače, CROTV HD – Televizija Hrvatske Dijaspore pružao je medijske usluge satelitom kabelom, internetom i drugim dopuštenim oblicima, a kao vlasnik navodi se Dario Kozjak.

Sjedište tvrtke je u njemačkom Hanauu. Nakladnik emitira i program i na Hrvatskom radiju Frankfurt.

Iz AEM-a ističu kako ne mogu odgovoriti na pitanje oko novčane kazne nakladniku.



“Na navedeno trenutno ne možemo odgovoriti budući da teoretski pružatelj može notificirati ili zatražiti dopuštenje od bilo koje druge članice EU, ukoliko smatra da za to ima uvjete”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI