HRVATSKA GA NEĆE DOČEKATI: Završilo ročište, odlučeno da Zoran Mamić ostaje na slobodi! Zdravko ga očekuje u Međugorju

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Sudu BiH završeno je ročište  bivšem treneru zagrebačkog Dinama Zoranu Mamiću koje je započelo u 15 sati nakon što je u srijedu ujutro priveden u sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u Istočnom Sarajevu.

Odlučeno je da Mamić ostane na slobodi, ali su mu određene mjere zabrane. Oduzeti su mu dokumenti i mora se javljati policiji jednom tjedno, prenosi Dnevni Avaz

Na ročištu je rečeno da nema imovine u trećoj zemlji.


S obzirom na to da Hrvatska još nije poslala molbu za izručenje, Sud nije ni odlučivao o Mamićevoj ekstradiciji.

Mamić je već Sudu predao dokumente i trebao bi se redovno javljati policiji.Podsjetimo također da je Zdravko Mamić danas rekao da čeka brata da se skupa vrate kući u Međugorje.

“Ova sva situacija je potpuno očekivana i normalna, Hrvatska je putem tjeralice zatražila izručenje Zorana. U toku je utvrđivanje identiteta i mjesta prebivališta. Mi smo već tražili da se čitav proces odvija u BiH i očekujemo da će do toga doći. I Zoran i ja, kao državljani BiH izjasnili smo se gdje želimo. Čekamo da se sve ovo završi i da Hrvatska ustupi predmet. Navikli smo i gubiti i pobjeđivati. Ne mogu reći da je situacija zgodna za pjesmu, ali kada ste me vidjeli, čuli ste da pjevam. Tako je kako je, a očekujemo i ovu utakmici dobiti”, rekao je Mamić u izjavi za Dnevni avaz.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI