Hrvatska i dalje u debelom minusu, HAK upozorava na kaos na cestama!

Nikola Cutuk/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura bit će od -6 do -1, na Jadranu 0 do 5 °C.

Nakon iznimno hladnog vikenda  i u ponedjeljak  će u čitavoj Hrvatskoj i dalje biti vrlo hladno, izvijestio je DHMZ.

Na Jadranu će prevladavati pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno oblačnije, a ponegdje može pasti i poneka snježna pahulja, osobito u gorju i Slavoniji. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura i tramontana. Jutarnja temperatura iznositi će od -14 do -8, lokalno može biti i osjetno niža, a na Jadranu od -5 do 0. Najviša dnevna temperatura bit će od -6 do -1, na Jadranu 0 do 5 °C.

Zbog jakog vjetra, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na brzoj cesti Solin-Klis dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Vrlo je gust promet na autocestama: A2 Zagreb-Macelj prema graničnom prijelazu Macelj kolona je oko dva kilometra, A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana kolona je oko 4,5 kilometra.
Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi

Facebook Comments

Loading...
DIJELI