HRVATSKA POLICIJA PONOVNO SPASILA MIGRANTE: Među njima bilo i djece, objavili detalje akcije!

Foto: MUP

Hrvatska je policija objavila kako su specijalci spasili više migranata a među njima je bilo u djeci. Sve se odvijalo na rijeci Kupi na samoj granici sa susjednom Slovenijom.

Priopćenje PU karlovačke prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici ATJ Lučko koji na  području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju  nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros – 25.  studenog –  kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom  Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali  preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike  Slovenije.


U rijeci su uočili više osoba kojima je  prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno  ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i  spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.  Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na  sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

Policijska uprava karlovačka provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i  boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok  je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana  Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju Pu karlovačke.Facebook Comments

Loading...
DIJELI