HRVATSKA POLICIJA POTVRDILA: ‘Ništa ne ukazuje na nasilje, a osoba odjevena poput Mateja Periše došla je do vode, no nitko to ne može sigurno tvrditi’

Foto: Screenshot

”Protekla dva dana bili smo u Beogradu i razmijenili informacije o potrazi. Srpska policija je poduzela apsolutno sve što je mogla, angažirane su sve snage koje su bile na raspolaganju policiji, a intenzitet potrage nastavlja se i dalje kao i prvog dana. Što se tiče profesionalne razine toga što je srpska policija poduzela, apsolutno je na najvišem nivou”, rekao je Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije u srijedu na konferenciji za novinare, objavio je Dnevnik.hr.

Predstavnici hrvatske policije proteklih su dana boravili u posjetu MUP-u Republike Srbije kako bi pomogli u potrazi za nestalim hrvatskim državljaninom Matejem Perišem.

Gerovac se osvrnuo na susret sa srpskim ministrom Aleksandrom Vulinom, za kojeg je imao samo riječi hvale.

”Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima”, rekao je Gerovac.

”Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak bilo kako povezan s posljedicama neke nasilne radnje”, rekao je.Dodao je kako je srpska policija napravila izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba i do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

Gerovac je rekao kako su pregledane i snimke nakon toga kako bi se utvrdili je li možda negdje izašao iz vode.

“Mi možemo reći da je osoba odjevena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji nitko tko može to sigurno tvrditi”, naglasio je.’

”Što se tiče konzumacije opijata ne mogu to sa sigurnošću utvrditi, ostavimo to za istragu koja slijedi. Ono što se događalo u Gotiku i sve oko boravka dečkiju u Beogradu, srpska policija je napravila detaljnu analizu svega. Za sada ne postoji rupa u njihovom kretanju koja bi se mogla istražiti, a nije. Da bi se dokazala konzumacija opijata, potrebno je nekome izvaditi krv”, rekao je Gerovac.

Na kraju je naglasio kako je “za sada nepoznanica što se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI