HRVATSKA SE I DANAS SMRZAVA : Za Valentinovo bolje ostanite doma! Posebno je neugodno na Jadranu

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Ako ste Valentinovo planirali provesti na otvorenom, razmislite još jednom. Naime, iako će se vremenske prilike polako smirivati, i dalje će biti hladno, a očekuje se i poneka pahulja snijega, najavila je u HRT-ovim emisijama “Vrijeme” Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Dodala je i kako će u idućem tjednu hladnoća popustiti, a vjetar oslabjeti. Ponedjeljak ćete još moći iskoristiti za prvu kavicu omiljenog kafića na suncu, s obzirom da kreće i popuštanje mjera.

Od utorka pak ponovo kreće porast naoblake, a od srijede i povećanje vjerojatnosti za povremeno ponegdje malo kiše.

Danas nas tako očekuje pretežno ili djelomice sunčan, ali hladan i vjetrovit dan. U prvom dijelu dana uz više oblaka malo snijega može pasti uglavnom u gorju, a moguć je i uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i Biokova i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 3, na Jadranu od 2 do 6 °C.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano, krajem dana na zapadu uz porast naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar tijekom dana slabjeti uz okretanje na sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura između -11 i -6, na Jadranu od -2 do 1, a najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu od 5 do 9 °C.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI