AFERA JANAF SVE BLIŽA PLENKOVIĆU! Što tri ključna ministra imaju s time?

Tomislav Ćorić, Josip Aladrović i Oleg Butković tri su to ministra koja su prema vlastitom priznanju posjećivala klub u kojem je uglednike primao uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević.

Nitko od ministara navodno nije imao pojma o tome što se u tom kontroverznom klubu događa, premda se iz medija može saznati kako je elita u klub dolazila na Kovačevićev poziv, a s mobitelima unutra nije bilo moguće pristupiti, oni su naime ostavljani na ulazu.

Vijest da je ministarska trojka pohodila misteriozni klub premijera Plenkovića nije ostavila ravnodušnim, štoviše, javno je priznao kako njihovim ponašanjem nije oduševljen, no sankcija po svemu sudeći neće biti.

Iako ministri o koruptivnim (ne)djelima nisu imali pojma, vrijedi podsjetiti da je Ćorić kao ministar energetike itekako morao imati uvid u ono što se u ovoj državnoj tvrtki događa. Osim toga, upravo je njegov potpis ostavnuo na spornom memorandumu između Janafa i Ine, koji je u kampanji za parlamentarne izbore zabavljao naciju. Ćorićevo ime spominjalo se i u aferi Krš-Pađene jer je baš on potpisnik odluke o ovoj vjetroelektrani, zahvaljujući njegovoj intervenciji taj je projekt deblokiran. Spornim Memorandumom između ine i Janafa dopušten je izvoz hrvatske nafte Mađarima pa je tako primjerice samo od početka ove godine iz Siska u Mađarsku umjestu u Rijeku prebačeno više od 140 tisuća tona nafte.

Na potpisivanju sporazuma uz Ćorića je nazočio upravo Kovačević, ali i predstavnici Ine Sandor Fasimon te Ivan Krešić. Temeljem tog Memoranduma stekli su se uvjeti za gašenje postrojenja u Sisku. “Nisam potpisnik Memoranduma, mi smo svjedočili i u kontekstu poslovnih promišljanja… Ja sam mu svjedočio i ja sam ga supotpisao”, rekao je Ćorić prije nekoliko mjeseci komentirajući ovaj slučaj koji se vrlo brzo zataškao jer detalje nisu željeli iznositi ni iz Ine, ni iz Janafa. Međutim, u to doba ministar Ćorić pokazivao je neopisivu nervozu pa je tako ušao u konflikt s novinarom Hrvojem Krešićem, odbijajući odgovoriti na pitanja o memorandumu. “U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo… Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete…”, rekao je Ćorić novinaru, nakon čega se morao ispričavati novinarima demantirajući teze da vladajući nadziru komunikaciju novinara.



Što se pak tiče Aladrovića, on je s Draganom Kovačevićem rodbinski povezan. Naime, Aladrović je sin bivšeg požeškog župana, a Josipova baka i Kovačevićev otac su brat i sestra. Što je Butkovića dovelo u prostorije Kluba ostaje za vidjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI