ALEMKA MARKOTIĆ OTKRILA JE LI BILO REAKCIJA NA CJEPIVO: ‘Bilo je nešto alergičara’

Foto: Cropix

Ravnateljica Infektivne klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić za Dnevnik Nove TV otkrila je je li bilo alergijske reakcija na cjepivo kod Hrvata koji su se danas cijepili.

Nije bilo ozbiljnijih nuspojava. U Klinici je 36 osoba cijepljeno. Bilo je nešto alergičara. Dvoje je imalo blaži osip, no moramo vidjeti je li to povezano s cjepivom”, izjavila je.

Nije mogla procijeniti hoće li se i kada ograničiti kretanje onima koji odbiju cjepivo.

Vjerujem da će većina ljudi shvatiti koliko je važno i kakvu mogućnost dobivaju s besplatnim cijepljenjem protiv jedne ozbiljne bolesti koja je uzrokovala dosta smrti u cijelom svijet.”

Također, nije htjela prognozirati ni kad će se život svih nas vratiti u normalu.“Ovo je lijep početak koji će nas voditi, ali trebat će vremena. Tek nakon druge doze i nakon tjedan dana se postiže zaštita. No virus je i dalje u nosu i nosi se tamo. Vidjet ćemo kolika će biti zaštita od cjepiva, ali sigurno je da, ako se cijepi visoki postotak ljudi, da ćemo se moći vratiti normalnijem životu tijekom godine. To ne znači normalizaciju, ali velika je šansa za normalizaciju“, rekla je Markotić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI