ANKICA MAMIĆ O MILANOVIĆU: Otkrila zašto su ljevičari zbog njega nesretni i zašto se svađa s Plenkovićem

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić za 7Dnevno.hr je komentirala prvu godinu mandata predsjednika Zorana Milanovića koji je inauguriran 18.veljače prošle godine.

Kako nam kaže, ocjena njegova mandata u smislu njegovog rada ne može se ozbiljno postaviti jer, s obzirom na pandemiju i potrese, nije bila godina kakvu smo očekivali.

“U vanjskoj politici, a to je dio u kojem ima najviše utjecaja, ne možemo ništa vidjeti jer je svijet stao. To izvanredno stanje sigurno se odražava na dinamiku obavljanja posla, tako da se analiza njegovog rada ne može ozbiljno postavljati jer ovo nije godina kakvoj smo se nadali”, smatra Mamić.

Ocjenjuje, on je kao osoba bio poznat javnosti i tu nema iznenađenja.

“On je točno onakav kakvog smo očekivali, oni koji ga vole. čine to i dalje, isto kao što ga ne vole oni kojima nije bio simpatičan. Nije nas on ničime iznenadio, jedino su malo ovi lijevi nesretni zbog njegovih suverenističkih teza, no mislim da smo dobili ono što smo birali”, rekla je Mamić.



Dodaje, njegovo povremeno koškanje s premijerom Andrejem Plenkovićem također ne treba predstavljati neko veliko iznenađenje.

“To je osobni stil, Plenković i on imaju strašno puno zajedničkog, imaju isti background, obojica pravnici, profesionalni diplomati. Što više stvari s nekim dijelite veća je mogućnost sukoba, nećete se sukobljavati s epidemiolozima. Njih dvojica su muškarci s jako izraženim egom, imaju čvrste stavove i to je uvijek potencijal za sukob. Premijeru je u tom smislu nešto teže jer su mu odgovornosti veće, ali da će između njih stalno biti tenzija to ne treba nikoga iznenaditi jer je premijer jasno rekao da će biti tvrda kohabitacija. Da tu i tamo ne frcnu iskrice, bilo bi dosadno”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI