Anušić dobio ‘jezikovu juhu’ zbog Pupovca! Plenković: “Takve izjave nisu dobrodošle”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Javnosti se obratio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nakon što održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Andrej Plenković komentirao je izjavu vukovarsko-srijemskog župana Ivana Anušića.

“Što se tiče te rečenice nazvao sam ga da takve izjave nisu dobrodošle. Politiku vodi predsjedništvo sa mnom na čelu. Anušić će uvjerljivo pobijediti na izborima i ja ću ga poduprijeti, ali što se tiče te njegove izjave ona ne stoji. Ono što je dobro, vidim da je i on prepoznao potencijal potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića”, ističe.

Dotaknuo se incidenta u Borovu.

“Što se tiče incidenta Vlada ga je jučer snažno osudila. Danas ste vidjeli i priopćenje MUP-a i poduzete aktivnosti i broj privedenih osoba koje su izvikivale skandalozne poruke. To je neprimjereno i osuđujemo takvo ponašanje”.



I naravno, komentirao je i izjave Zorana Milanovića.

“One su na tragu njegova politiziranja Hrvatske vojske, sada imputira slično i s hrvatskom policijom. Policija nije ni Plenkovićeva, ni Pupovčeva ni Milanovićeva. Nitko nema pojedinačno bilo kakav prioritet ili ovlast nad policijom, oni ponašaju sukladno zakonu, a ne sukladno političkom voluntarizmu nekoga tko je trebao biti predsjednik svih građana. Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam se informirao da nije. Ono što je mogao promijeniti nije promijenio i svaki njegov komentar nakon toga je suvišan. Trenutno je to u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava. Ministarstvo ima radnu skupinu i kada zakon bude spreman predložit ćemo ga Saboru”, izjavio je premijer

Facebook Comments

Loading...
DIJELI