Bakić oštro na Đikića i druge: Hospitalizacije sve sporije rastu, iako ima pokvarenih znanstvenika koji kažu suprotno. Napucavanje umrlima je odvratno

Neki stručnjaci i političari, uključujući i premijera Andreja Plenkovića, tvrde kako je u Hrvatskoj došlo do usporavanja epidemije. Za to vrijeme drugi, poput prof. Ivana Đikića, smatraju kako moramo biti jako oprezni pri donošenju bilo kakvih zaključaka na temelju rezultata potkapacitiranih testiranja. “Prilično je opasno govoriti kako je u Hrvatskoj na snazi usporavanje širenja zaraze”, upozorava prof. Đikić.

S druge strane, poduzetnik, matematičar i analitičar Nenad Bakić podijelio je na društvenim mrežama optimistične predikcije, ali se i obrušio na znanstvenike, pogotovo Đikića zbog zastrašivanja javnosti. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas po prvi puta možemo govoriti da je ovo možda NAJVIŠI dan epidemije što se tiče slučajeva. Možda da, možda i ne, ali postoji značajna vjerojatnost. U svakom slučaju jako velika vjerojatnost da je to ovih dana.

U svakom slučaju, zauzdavanje epidemije u RH je sigurno među najbržima u EU, pad sa preko 100% tjednog rasta na oko 0, u svega 7-10 dana, ne može bolje.

Hospitalizacije srećom i dalje rastu linearno (odnosno sve sporije) iako ima pokvarenih znanstvenika koji kažu da će tek početi rasti sa zakašnjenjem od 3-4 tjedna nakon slučajeva (to nije samo pokvareno nego i glupo).



Umrlih će nažalost biti baš kao i svuda u Europi, odvratno je ovo napucavanje umrlima od strane nekih znanstvenika, pa i osnovoškolac zna zbrojiti što se događa, pogledajte što se događa u EU, nije nitko naročiti humanist ako ‘predviđa’ smrti. Na koncu, možemo reći da je Đikić posalo ‘dobru vijest’ jer nam je još samo prije mjesec dana Rudan objašnjavao da će biti 15.000 +/- 5.000 umrlih, odnosno ‘jedna tribina stadiona’. Ne znam zašto mediji nisu to više prenijeli kad već vole te ‘aukcije’ umrlima …”, napisao je Bakić na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI