BANOVINA: 25 biračkih mjesta organizirano u šatorima

Zvonimir Barisin/Cropix

Prema riječima članice Državnog izbornog povjerenstva Ivane Belec, sva biračka mjesta za lokalne izbore, pa i u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji, otvorena su u nedjelju u 7 sati kao i onih 25 pod šatorima..

Razorni potres koji je koncem prosinca pogodio Banovinu oštetio je i zgrade u kojima su ranije bila biračka mjesta, pa je dio njih morao biti izmješten u 25 šatora.

Tako će birači moći izabrati tko će ih zastupati u 425 općinskih i 127 gradskih vijeća, 20 županijskih skupština i Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Biraju i svoje općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te 70-ak njihovih zamjenika iz redova nacionalnih manjina i desetak iz reda hrvatskog naroda u općinama gdje su Hrvati manjina.


Glasati se može samo u mjestu prebivališta, a glasovanje se odvija od 7 do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja, dok će prve izborne rezultate DIP će objaviti u 21 sat na svojoj mrežnoj stranici, osvježavat će ih svakih 15 minuta.

Podatke o odazivu do 11:30 sati i do 16:30 sati DIP će objaviti u podne i u 17 sati.Zbog epidemije koronavirusa, maske su obvezne u zatvorenom, ali i na otvorenom ako se ne može držati razmak veći od dva metra, a ukoliko dođe birač na biračko mjesto bez maske, predsjednik, odnosno potpredsjednik biračkog odbora ovlašten je dati mu masku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI