Bernardić čestitao Grbinu pobjedu dvosmislenom porukom: Novom vodstvu želim najmanje onoliko podrške koliko sam ja imao u svojem radu

Ivan Peric/Cropix

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu navečer je, nakon objave službenih rezultata unutarstranačkih izbora, čestitao novom predsjedniku Peđi Grbinu, istaknuvši da je to velika čast i još veća odgovornost te da se nastavljaju boriti.

Osvrnuo se na svoj mandat i ocijenio da je SDP u zadnje četiri godine u gotovo nemogućim uvjetima, kada im nitko nije davao nikakve šanse i kada su ih svi podcjenjivali napravili brojne rezultate unutar stranke, okupili lijevu koaliciju na platformi gospodarskog oporavka za novi početak Hrvatske za koji još uvijek smatraju da ga je važno provesti kako bi Hrvatska krenula naprijed.

“Pobijedili smo na europskim, a potom i na predsjedničkim izborima. A onda su došli parlamentarni izbori koji su održani u neviđenim okolnostima. Apsurd je da je na njima nikad korumpiranija vlada produljila sebi mandat zbog korona krize. Ja sam predao mandat, jer to je sudbina predsjednika velike stranke. Ostaje nam samo predani rad, dostojanstvo i novi standardi i u SDP-u i u hrvatskoj politici”, ustvrdio je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenivši da je SDP imao najbolji tim i najbolji program, kao i politiku čistih ruku.

“Život ide dalje, mi se nastavljamo boriti, novom vodstvu želim najmanje onoliko podrške koliko sam ja imao u svojem radu”, poručio je na kraju svojeg govora Bernardić.

Ponosan sam što je stranka u zadnje četiri godine pokazala predani rad i dostojanstvo te inkluzivnost u hrvatskoj politici. Prvi puta su sve funkcije u stranci birane po načelu jedan član – jedan glas te je ostvaren rodni paritet u svim stranačkim tijelima, istaknuo je, ocijenivši to visokim demokratskim standardom.Rekao je da njegova odluka o odlasku s mjesta šefa SDP-a nije bila teška jer je puno radio i za stranku i za Hrvatsku, naglasivši da je riječ o visokim kriterijima jer nije tražio alibi za poraz na parlamentarnim izborima nego se jednostavno povukao i dao svoj mandat članicama i članovima SDP-a.

“Naša borba ovdje ne prestaje. Nastavljamo se boriti, a zadatak vođenja je na nekom drugom”, dodao je i zaželio sreću novom vodstvu.

Bernardić i Grbin u središnjici stranke u subotu uvečer obavili su i primopredaju na predsjedničkoj dužnosti.

Novi predsjednik SDP -a Grbin na unutarstanačkim je izborima osvojio 5127 glasova, odnosno 65 posto a protukanidat Željko Kolar 2760 ili 35 posto.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI