Bernardić i Borić se posvađali u Saboru, Radinu prekipjelo: Podijelio im opomene pa naprasno napustio sabornicu…

Patrik Macek/PIXSELL

Za govornicu se za vrijeme izlaganja stajališta klubova popeo bivši šef Davor Bernardić, koji je žustro u ime kluba zastupnika SDP-a komentirao aktualno stanje. Pritom se žestoko obrušio na HDZ, prozvavši Vladu Andreja Plenkovića.

Stanje hrvatske vlade opisao je kao jednu veliku “laž i obmanu” te je napomenuo da je Hrvatska propustila priliku za restart. Nabrojao je sve što je vlada “odbila napraviti”, a za Plenkovića je kazao da “napuhano docira što bi građani trebali raditi za blagdane”.

Bernardićevo iznošenje stajališta potaknulo je lavinu reakcija u saboru.

Saborski zastupnik Borić rekao je da je Bernardić povrijedio poslovnik.

“Povrijedio je članak 238, još jedan put je iskoristio priliku za bizaran nastup gdje je iznio niz laži”, rekao je Borić te nadodao da neka pogleda tablice pa će vidjeti da laže on, a ne Vlada RH.



Predsjedavajući Furio Radin kazao mu je da je opomena nužna u takvim situacijama.

Nakon toga javio se Bernardić, koji je rekao da je Borić povrijedio članak 238.

“Gospodin Borić ne da laže, on obmanjuje javnost i zloupotrebljava govornicu kako bi iznosio neistine i sve što je dosada govorio gospodin Borić u ovom parlamentu je bila jedna velika laž.  Kad je on u pitanju, sinonim za njegovo ime je laž, laž i samo laž.”

“Vi znate da ste dobili opomenu i ovo što ste rekli ne spada pod članak 238…”, rekao je Radin.

Još jedanput moram reagirati jer je Bernardić povrijedio poslovnik i ne zna se ponašati u sabornici. Očito da je vrijeme provedeno u Gardalandu i na Sljemenu djelovalo na njega…”, rekao je Borić.

Radin mu je opet dao opomenu, a nakon toga se opet javio Bernardić, koji je Borića nazvao “malim potrčkom Andreja Plenkovića” koji ulizivanjem želi osigurati mandat.

“Dajem vam drugu opomenu, ako se nastavi ta zlouporaba poslovnika, bit će vam oduzeta riječ”, rekao je Radin Bernardiću.

Marija Jelkovac prijavila je Bernardića za povredu poslovnika, pritom kazavši Bernardiću da ne samo da mu ne vjeruje Hrvatska, već niti nitko iz njegove stranke.

Radin joj je dao opomenu, petu u roku nekoliko minuta.

Zvane Brumnić prozvao je Radina da je on povrijedio poslovnik jer je dopustio Boriću da uopće počne.

Rade Šimićević javio se za povredu poslovnika te je rekao da Bernardić pokazuje svu frustraciju izbora koje je izgubio te da vrijeđa zastupnike…

Nakon toga, predsjedavajući Radin nije više mogao izdržati.

“Imate opomenu i pet minuta pauze”, rekao je te se dignuo sa svojeg mjesta i napustio sabornicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI